Tallinna Sadam toetab Seli juhitavat olümpiakomiteed 250 000 euroga

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Postimees.ee

Tallinna Sadama nõukogu kinnitas eilsel koosolekul ettevõtte sponsorluse uutest põhimõtetest lähtuvalt esimesed toetused, muuhulgas otsustas nõukogu eilsel koosolekul eraldada 250 000 eurot Eesti olümpiakomiteele (EOK).

«Tallinna Sadama nõukogu otsustas eralda EOK-le 250 000 eurot,» kinnitas sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro Postimehele.

Arro sõnul on Tallinna Sadama Tallinna Sadama nõukogu otsustega on EOK-d toetatud juba 1997. aastast ehk viimased 16 aastat.

Tallinna Sadama sponsorluse komisjoni ettepanekul otsustas ettevõte nõukogu teiste seas määrata toetused EOK kaudu näiteks Eesti jahtklubide liidule ja kergejõustikuliidule hooaja toetuseks sponsorina, Eesti suusaliidule Sotši olümpiamängudel osalemise ettevalmistamiseks ning Eesti paraolümpiakomiteele ettevalmistamiseks Rio 2016 paraolümpiamängudeks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kommenteeris lehele, et neil on tõsised kahtlused, kas tehtud otsus lähtus Tallinna Sadama kui äriühingu huvidest ning kas see oli kooskõlas seaduse ja hea äriühingujuhtimise tavaga.

«Ministeerium analüüsib seda ja otsustab seejärel järgnevad sammud,» ütles ministeeriumi pressiesindaja lehele.

Postimees kirjutas möödunud aasta lõpus, et majandusminister Juhan Parts näeb huvide konflikti, sest nii Tallinna Sadama nõukogu kui ka Eesti Olümpiakomiteed juhib Neinar Seli.

Seli sõnul aga huvide konflikti ei ole. «See on otsitud põhjus, ma ei näe huvide konflikti spordi toetamises, siin tuleb otsida teisi tagamaid,» lausus Seli toona.

Neinar Seli Postimehel reede ennelõunal tabada ei õnnestunud. Arro ettevõtte tegevjuhtkonna esindajana ei pidanud võimalikuks kommenteerida nõukogu liikmete tegevust ja nõukogu otsuste vastuvõtmist.

Varasematel aastatel kehtinud sponsorluse põhimõtete järgi suunati seadusega ette nähtud maksimaalselt 1,5 protsendist ettevõtte kolme eelneva aasta keskmisest kasumist 60 protsenti spordi-, 20 protsenti keskkonna- ja 20 protsenti muudele valdkondadele.

Uute põhimõtete järgi vähendati eilsel koosolekul spordi toetusi 50 protsendile ning esmakordselt alustati kohalike omavalitsuste ja kogukondade arenguks oluliste projektide toetamist 20 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles