Elektrilevi: täna õhtuks saab 90% majapidamistest voolu tagasi

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliini remont Viljandimaal.
Elektriliini remont Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Elektrilevi on täna kella 16 seisuga voolu taastanud 119 309 tormi tõttu elektrita jäänud majapidamisele. Pea kõik keskpingerikked saavad ettevõtte sõnul kõrvaldatud täna õhtuks.

«Oleme suurte ehk keskpingeriketega saanud platsi puhtaks praktiliselt kõikides maakondades, mõned üksikud väheseid maju hõlmavad keskpingerikked jäävad veel homseni teha Valga- ja Pärnumaal ning mõnevõrra rohkem Viljandimaal,» selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tema sõnul saavad õhtuse seisuga kõik tuvastatud elektrikatkestused kõrvaldatud Hiiu-, Harju-, Jõgeva-, Ida- ja Lääne-Virumaal ja teadaolevalt vooluta majapidamisi jääb siis kokku veel ligikaudu 15 000.

«Sellega võime öelda, et tänaseks teadaolevatest riketest saame 90 protsenti kõrvaldatud, kuid tõenäoliselt tuleb madalpingeteateid veel juurde,» prognoosis Tõnne.

Tema sõnul algab nüüd keerulisem osa, kus näiliselt tundub, et asjad venivad ja vooluta majapidamiste number langeb visalt. «Nüüd on käsil need liinilõigud, mis toidavad vähest arvu majapidamisi, kuid nõuavad isegi rohkem tööd, kui esialgselt hindasime. Paljudel liinidel on pikali mitu masti. Oleme kordasaanud maakondadest teistesse liikuvatele brigaadidele võimalikult palju tööd ette valmistanud – rikkekohti otsimas käinud ja meestele töövoo valmis seadnud,» selgitas Tõnne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles