Facebook teenis kolmandas kvartalis 425 miljonit dollarit kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
This Tuesday, July 16, 2013, photo, shows a sign seen at Facebook headquarters in Menlo Park, Calif. Facebook reports quarterly earnings on Wednesday, July 24, 2013. (AP Photo/Ben Margot) / SCANPIX Code: 436
This Tuesday, July 16, 2013, photo, shows a sign seen at Facebook headquarters in Menlo Park, Calif. Facebook reports quarterly earnings on Wednesday, July 24, 2013. (AP Photo/Ben Margot) / SCANPIX Code: 436 Foto: Ben Margot/AP

Facebooki käesoleva kalendriaasta kolmanda kvartali käive oli 2,016 miljardit dollarit, kasumit teeniti sama perioodi jooksul 425 miljonit dollarit. Mõlemad näitajad ületasid tugevalt analüütikute prognoose, kirjutab Reuters.

Juba 49 protsenti ettevõtte reklaamikäibest ehk 880 miljonit dollarit moodustas mobiiilsetes seadmetes kuvatav reklaam.

Ettevõtte juhi Mark Zuckerbergi sõnul on need reklaamid ka efektiivsed - nädalas klikib iga igapäevaselt Facebooki logiv kasutaja vähemalt ühele talle kuvatavale reklaamile.

Kasutajate arv, kes vähemalt korra kuus end keskkonda sisse logivad tõusis septembri lõpuks 1,19 miljardini, ettevõtte sõnul ületab igapäevaselt nutiseadmete abil sisselogivate kasutajate arv juba 500 miljoni piiri.

Hoolimata kolmanda kvartali tugevatest majandustulemustest ei olnud analüütikud rahul aga reklaamikuvamise strateegiaga, mis jätab tulevaseks kasvuks vähe ruumi.

Facebook teatas juulis, et näitab iga 20 uudisvoos kuvatava loo kohta ühe reklaami ning ettevõtte finantsjuht David Ebersman kinnitas eile analüütikutele, et sellise reklaami ja sisu suhte hoidmisel ei ole reklaamikäibel väga palju kasvuruumi.

Ebersmani kommentaarid koos märkusega, et USA teismeliste seas on Facebooki kasutamise tihedus vähenenud, ei mõjunud hästi ettevõtte aktsia hinnale - hoolimata kolmanda kvartali tugevast majandustulemustest on see eelkauplemisel olnud hoopis väikeses miinuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles