Korrakaitsepolitsei juht soovitab alkoholivabade päevade kehtestamist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Täna Tallinnas toimunud alkoholikonverentsil «Aeg otsustada» pidas teiste seas korrakaitsepolitsei juht ettekande, milles tegi ta ettepaneku kehtestada nii-öelda alkoholivabad päevad (näiteks 1. juuni ja 1. september), mil alkoholi jaemüük on piiratud.

Korrakaitsepolitsei juhi Joosep Kaasiku ettekande teemaks oli «Eestimaalaste alkoholi tarbimise tagajärjed politsei vaatenurgast» ning lisaks alkoholivabade päevade kehtestamisele tegi ta ettepaneku kaaluda kohalikel omavalitsustel alkoholi müügiloa peatamist või lõpetamist ettevõtete puhul, kus norme ei järgita; kaaluda jaemüügi kohtade vähendamise või lahti olemise aja piiramise võimalusi; kaaluda võimalust kehtestada alkoholi miinimumhind ning kehtestada alkoholi reklaamimisele täiendavad piirangud.

Lisaks tõi Kaasik välja, et möödunud aastal avastati alkoholi mõju all sõidukit juhtimas kokku 8630 inimest ehk 1,6 protsenti kontrollitud sõidukijuhtidest. «Eeldatavasti osaleb igapäevaselt liikluses mitmeid tuhandeid juhte, kes on alkoholi tarvitanud, kuid keda politsei ei taba,» seisis ettekandes.

2012. aastal registreeriti 6247 kuritegu, kus osaleja oli alkoholi mõju all, neist isikuvastaseid kuritegusid oli 1538; alkoholiseaduse rikkumisi registreeriti kokku 15 642, neist alaealiste suhtes 7697 ning kainenemisele paigutati 16 477 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles