Elektrilevi hindab tormikahjude suuruseks umbes 1,2 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend.
Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. Foto: Peeter Langovits

Võrguettevõtte Elektrilevi prognoosi kohaselt on nende kulud tormikahjude kõrvaldamiseks umbes 1,2 miljonit eurot.

Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et rikete kõrvaldamisega tegeleb üle Eesti 185 remondibrigaadi ning kui ühes maakonnas on rikked kõrvaldatud, suunatakse remondibrigaadid teise maakonda.

Ettevõte loodab keskpingerikked Võru-, Järva-, Harju- ja Jõgevamaal ning Lääne-Virumaal kõrvaldada kolmapäeva jooksul ning ülejäänud maakondades neljapäeva jooksul. Madalpingerikked loodab ettevõte enamuses maakondades kõrvaldada nädalavahetuseks, Tartumaal on eeldatav madalpingerikete kõrvaldamise aeg järgmise nädala esmaspäevaks ning Viljandi- ja Pärnumaal järgmise nädala teisipäevaks.

Tiisvend sõnas, et ettevõtte prognoosi kohaselt kulub tormikahjude kõrvaldamiseks kokku 1,2 miljonit eurot.

Tiisvend võrdles äsjase tormi kahjustusi 2011. aasta jõulutormi kahjustustega. Kui tänavu oktoobris tekitas torm umbs 2100 rikkekohta, siis kahe aasta eest oli rikkekohti 3133. Kahe aasta eest oli riketest mõjutatud 205 000 tarbijat, tänavusest oktoobritormist 120 000. Kui 2011. aatal kulus keskpingerikete kõrvaldamiseks kaheksa ja madalpingerikete kõrvaldamiseks kümme päeva, siis tänavuse oktoobritormi põhjustatud keskpingerikked loodab Elektrilevi kõrvaldada kolme ja madalpingerikked kaheksa päevaga.

Tiisvend tõi esile, et tänu vahepeal tehtud investeeringutele on võrreldes 2011. aasta detsembritormiga tänavu ühest rikkest mõjutatud 15 protsenti vähem tarbijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles