Microsoft rõõmustas investoreid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft
Microsoft Foto: SCANPIX

Maailma suurim tarkvarakompanii Microsoft rõõmustas eile hilisõhtul avaldatud eelmise kvartali majandustulemustega investoreid, ületades analüütikute prognoose ja pani aktsia hinna rallima.

Eelneva kolmel kuul olid analüütikud oma prognoose Microsofti käibe ja kasumi suhtes pidevalt alla toonud, sest nad olid mures peatselt erru mineva tegevjuhi Steve Ballmeri ambitsioonika reorganiseerimisplaani ning kallilt ostetava Nokia äri suhtes.

«Kvartaliaruanne oli turgudele positiivne, eriti eelmises kvartalis antud kehva väljavaate kontekstis,» ütles Reutersile fondivalitseja HighMark Capital portfellihaldur Todd Lowenstein. «Käibe ja kasumiprognooside korralik ületamine süstib kindlust, et reorganiseerimine juhib neid õigesse suunda,» lisas ta.

Microsofti eelmise kvartali kasum kasvas 17 protsenti 5,2 miljardi dollarini, käive kosus 16 protsenti 18,5 miljardi dollarini.

Microsoft aktsia hind kerkis eile Nasdaqi järelkauplemisel 5,6 protsenti 35,60 dollarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles