Paljud ameeriklased puistavad lemmikloomadele südant

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomapsühholoogi sõnul pakuvad lemmikud inimestele tingimusteta toetust.
Loomapsühholoogi sõnul pakuvad lemmikud inimestele tingimusteta toetust. Foto: SCANPIX

USAs tehtud küsitlus näitab, et iga kümnes Ühendriikide elanik puistab oma lemmikloomadele südant.

Küsitluse, millele vastas 1112 lemmikloomaomanikku, viisid läbi uudisteagentuur Associated Press ja lemmikloomadele pühendatud veebileht Press-Petside.com, vahendab Healthday.

Lisaks selgus sellest, et kolmandik abielus naisi ja 18 protsenti abielus mehi peab oma lemmikloomi paremateks kuulajateks kui abikaasat.

Rohkem kurdeti oma muresid koertele, kelle omanikest 25 protsenti leidis, et kutsa on abikaasast parem kuulaja. Kassiomanikest leidis sama vaid 14 protsenti.

Viis protsenti vastanutest oli viinud oma lemmiku veterinaari või loomapsühholoogi juurde, kuna kahtlustas, et loomal võib depressioon olla ning 18 protsenti ütles, et teeks seda, kui lemmik õnnetu tunduks.

«Lemmikloomad on suurepärased, kuna nad pakuvad meile tingimusteta toetust ega vaidle kunagi vastu. Nad ei esita kunagi valesid arvamusi ja on alati meie jaoks olemas,» kommenteeris loomapsühholoog ja veterinaar Karen Sueda.

«Kui palju me ka oma abikaasasid ja teisi tähtsaid inimesi ei armastaks, pole neid alati meie jaoks olemas ja vahel on neil omaenda seisukohad selle suhtes, kuidas me mingites olukordades käituma peaks,» rääkis Sueda.

«Ja vahel, eriti kui tegemist on meessoost lähedasega, püüavad nad probleemi lahendama hakata, selle asemel et meid kuulata,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles