Finantsjärelevalve hinnangul ei vasta Kluge panga juhile sätestatud nõuetele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Finantsinspektsioon on teinud Eesti Krediidipanga aktsionäridele ettepaneku otsustada küsimus Andrus Kluge sobivusest ASi Eesti Krediidipank nõukogu esimeheks, sest finantsjärelevalve poolt tuvastatud asjaolude tõttu ei vasta Kluge nõuetele, mis on panga juhile seaduses sätestatud.

Finantsinspektsiooni sõnul on Kluge lasknud end kiskuda Krediidipanga aktsionäride vahelisse võimuvõitlusesse.

«Tänasel aktsionäride üldkoosolekul arutatakse Andrus Kluge sobivuse küsimust. Seejärel otsustab Finantsinspektsioon oma edasised järelevalvelised sammud. Loomulikult hindab Finantsinspektsioon ka tänase aktsionäride üldkoosoleku läbiviimisega seonduvaid asjaolusid,» teatas inspektsioon

Moskva Pank (Bank of Moscow) on Eesti Krediidipangas olulist osalust omanud aastani 2010 Läti LBB panga kaudu. Praegusel hetkel omab Moskva Pank luba omada olulist osalust otseselt.

Finantsinspektsiooni hinnangul on Eesti Krediidipank tugev pank, panga kapitaliseeritus on ligi kaks korda nõutust kõrgem. Eesti Krediidipanga kapitali adekvaatsus oli 30. septembri seisuga soolo baasil 18,59 protsenti ja konsolideeritud baasil 18,11 protsenti olukorras, kus kapitali adekvaatsuse normatiiv on 10 protsenti. Seega hoiustajatel aktsionäride omavahelise tüli pärast põhjust muretseda ei ole.

«Tänasel Krediidipanga koosolekul Finantsinspektsiooni esindajad ei osalenud, seetõttu ei oska me hetkel koosolekul toimunut kommenteerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles