Moody’s langetas Kreeka pankade reitinguid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka suurima kommertspanga Kreeka rahvuspanga peahoone Ateenas. Reitinguagentuur Moody's langetas eile üheksa Kreeka panga finantstugevuse, hoiuste ning pikaajaliste võlakohustuste reitingut.
Kreeka suurima kommertspanga Kreeka rahvuspanga peahoone Ateenas. Reitinguagentuur Moody's langetas eile üheksa Kreeka panga finantstugevuse, hoiuste ning pikaajaliste võlakohustuste reitingut. Foto: SCANPIX

Reitinguagetuur Moody's Investor Service langetas üheksa Kreeka panga finantstugevuse, hoiuste ning pikaajaliste võlakohustuste reitingut.


Reitingu langetamse elasid läbi Kreeka suurim kommertspank Kreeka rahvuspank, EFG Eurobank Ergasias SA, Alpha Bank AE, Piraeus Bank, Kreeka Emporiki Bank, Kreeka põllumajanduspank, Kreeka üldpank, Marfin Egnatia Bank ja Attica Bank.

Agentuuri teatel põhjustas reitingute langetamise nende pankade endi finantsolukorra nõrgenemine, aga samuti Kreeka majanduse olukorra üldine halvenemine.

Pankade hoiuste ja pikaajaliste võlakohustuste reitingute väljavaade on negatiivne ehk siis reitinguagentuur võib neid peatselt uuesti langetada.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles