Mikser: sotsiaalvaldkonna alarahastamine maksab valusalt kätte

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Postimees.ee

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikseri kinnitusel iseloomustab 2014. aasta riigieelarvet jätkuvalt kehv sotsiaalvaldkonna ja tervishoiu rahastamine, mistõttu jätkub ka inimeste Eestist lahkumine.

«Eesti riigi kulutused sotsiaalsele kaitsele ja tervishoiule võrreldes SKPga on poolteist korda madalamad kui Euroopa Liidus keskmiselt,» ütles Mikser eelarve esimesel lugemisel.

 Sotsiaaldemokraatide jaoks on Mikseri sõnul kõige olulisemaks laste ja lastega perede senisest tõhusam toetamine ning sotsiaaldemokraadid ootavad koalitsioonilt toetust lastetoetuse kolmekordistamise ettepanekule.

Veel kritiseeris Mikser koalitsioonipoliitikute täitmata lubadust seada uuest aastast sisse laste ringiraha ja tõsta tulumaksuvaba miinimumi.

Reformierakondlasest rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd rääkis oma ettekandes, et tänu stabiilsele majanduskasvule on kasvanud palgad ja sellelt laekuv sotsiaalmaks, mis lubab suurendada pensione ja tõsta toimetulekutoetust.

Sõerdi sõnul võimaldab eelarvekava suurendada inimeste heaolu tervikuna.  

Sõerd lisas, et vaatamata sellele, et Eesti majandus kasvab käesoleval aastal eeldatavast aeglasemalt, on väljavaated kasvu kiirenemiseks head ja tänase teadmise juures sügisese majandusprognoosi kohaselt on järgmisel aastal oodata 3,6 protsendilist majanduskasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles