USA veebiväljaanne: kas Eesti on järgmine Silicon Valley?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Ove Maidla

Kas Eesti on järgmine Silicon Valley, küsib Stanfordi ülikooliga seotud veebiväljaanne The Dish Daily, mille ainevallaks on «innovatsiooni järgmine suur laine kõrgtehnoloogias ja ettevõtluses», vahendab ERR uudisteportaal.

Madal elukallidus ja kaasaegsete tehnoloogiatega tuttavad poliitikud on muutnud Eesti paradiisiks programmeerijate, idufirmade ja inkubaatorite jaoks, leiab artikli autor Chuck Stern.

«Kolm Balti riiki ja viis Põhjamaad on koos loonud innovaatilise regiooni, mis liigub aktiivselt edasi kõrgtehnoloogiate globaalses võidujooksus. Koos on nad välja toonud niisugused asjad, nagu Skype, Nokia, Ericsson, Kazaa, MySQL ja teised tehnoloogiatähed,» märgib Stern.

Startup-kogukonna nimetuse #estonianmafia lõi fondi 500 Startups rajaja Dave Mcclure 2011. aastal idufirmade konkursi SeedCamp finaali ajal Londonis, olles näinud, et 20 võistlevast meeskonnast oli neli Eestist.

Loe The Dish Daily täispikka artiklit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles