Enics Eesti suurendab hüppeliselt töötajate arvu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enics Eesti  juhataja Kalle Kuusik.
Enics Eesti juhataja Kalle Kuusik. Foto: Margus Ansu.

Elvas asuva elektroonikatööstuse Enics Eesti juhi Kalle Kuusiku sõnul on ettevõttele aasta alanud müügimahtude kasvuga, töötajate arvu plaanib ettevõte viie esimese kuuga kasvatada kokku 140 inimese võrra.


«Meil läheb asi hetkel kindlasti mööda tõusuteed,» kinnitas Kuusik.



Nimelt tõusid Enicsi müüginumbrid märtsis võrreldes jaanuari-veebruari tasemega ca 20 protsenti.



Eelmise aasta alguses tabas ettevõtet küll 18-20 protsendi suurune müügilangus, kuid ülejäänud aasta oli Enicsile siiski üsna stabiilne ning ettevõte jäi aasta kokkuvõttes plussi.



«Tõsisemad tõusud algasid jälle selle aasta alguses,» lisas ettevõtte juht.



Enics Eesti selle aasta positiivseid ootusi peegeldab samas kõige paremini see, et esimese viie kuuga on kavas ettevõttel töötajate arvu umbes 140 inimese võrra suurendada.



Kui aasta alguses oli ettevõttel palgal 460 inimest, peaks mai lõpuks töötajate arv küündima 600ni.



Samas pole uute inimeste leidmine Kuusiku sõnul enam kuigi kerge, seda eeskätt tootmistöötajate poole pealt.



«Võiks ju arvata, et tööturul on hetkel saada palju inimesi, aga rolli mängib ka töötaja kvaliteet,» tõdes ta, lisades, et eks oma rolli mängi ka asukoht - Elva. Eriti kitsas olevat aga erinevate spetsialistide ja inseneride leidmisega.



Selle aasta kokkuvõttes loodab Enics Eesti oma müügimahtusid võrreldes eelmise aastaga kasvatada umbes 15 protsendi võrra.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles