Premia aktsiad pakkusid investoritele huvi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia Foodsi juht Kuldar Leis.
Premia Foodsi juht Kuldar Leis. Foto: Peeter Langovits

Eile õhtul lõppes börsile pürgiva ASi Premia Foods aktsiate märkimisperiood. Kuigi selle tulemused avaldatakse järgmisel nädalal, tundsid investorid uustulnuka väärtpaberite vastu üsna suurt huvi.



Ettevõtja Heldur Meerits ütles, et tema otsustas Premia aktsiaid märkida. Meerits lisas, et Premia Foodsi emissiooniprospektiga ta väga detailselt tutvuda ei jõudnud, kuid üldmulje ettevõttest on hea.



Väikeinvestor Arvo Nõges otsustas samuti aktsiate märkimise kasuks. Samas eelistasid mõlemad mehed jätta enda teada, kui palju nad aktsiaid kokku märkisid.



«Ütleme nii, et ei märkinud just kõige väiksemat ega ka kõige suuremat kogust,» ütles Nõges. Ka Meerits kinnitas, et «megasummade eest» ta uustulnuka aktsiaid ei märkinud.



TI Eften Varahalduse juhi Kristjan Lepiku sõnul tuntakse Premia Foodsi aktsia vastu päris korralikku huvi. «Võiks arvata, et huvi on suurem kui viimati börsile tulnud Linas Agro vastu,» tõdes Lepik.



Tema hinnangul on viimasel ajal välisinvestorid muutunud Eesti suhtes taas positiivsemaks ning ka kohalikud väikeinvestorid on aktiivsemad.



Lepiku arvates märgitakse Premia aktsiaemissioon üle ning ülemärkimise suurus peaks ühtlasi näitama ka investorite üldist huvi Eesti vastu. 12 kuu lõikes näeb TI Eften Varahaldus, et Premia aktsial võiks olla kasvuruumi umbes 15 protsendi piires.



Premia Foodsi finantsdirektor Andri Avila teatas eile, et infot selle kohta, kui aktiivselt investorid ettevõtte aktsiaid märkisid, veel ei avalikustata. Investoritel oli võimalik aktsiaid märkida eile õhtul kella 17ni ning märkimise tulemused tehakse teatavaks esmaspäeval, 3. mail.



Premia Foods müüb avaliku aktsiaemissiooni käigus kokku 14,5 miljonit aktsiat hinnavahemikus 12,8–16,2 krooni, millega loodetakse kokku saada kuni 235 miljonit krooni.



LHV leidis oma sel nädalal avaldatud analüüsi kokkuvõttes, et Premia on investorite jaoks huvitav investeerimisvõimalus. Samas andis LHV soovituse märkida uut aktsiat tagasihoidlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles