Kreeklased saavad aastas 14 kuupalka

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Kreeka valitsused on aastate lõikes äärmiselt heldelt jaganud oma toetajatele erinevaid soodustusi, millest mõned on üsna absurdsed.


Senine hoolimatu majapidamine on viinud olukorrani, kus kujutlusvõimel pole piire, vahendab Kauppalehti Reutersi kogutud materjali.



Näiteks makstakse mõnel pool lisapalka ainuüksi selle eest, et inimene õigeks ajaks tööle jõuab. Või teine näide - puuraiduritele on lisatasud ette nähtud selle eest, et nad peavad tööd väljas tegema. Ning palka makstakse kreeklastele üldse aastas 14 kuu eest. Lisaks veel erinevad boonused.



Kõigele lisaks tegutsevat Kreekas sadu nn komiteesid, mille töötajad saavad valitsuselt palka. Samas ei pruugi keegi tingimata teada seda, millega need komiteed tegelevad.



Sotsiaalkindlustussüsteemi koormavad aga erinevate riigiametnike 40 000 vallalist või lahutatud tütart. Neile on loodud võimalus saada riigilt oma surnud vanema pensioni.



Ametnike elu olevat Kreekas aga üldse hea. Nimelt saab seal ametnik pensionile siirduda juba 50 aastaselt.



Samas kasvavad Kreeka pensionikulud prognooside kohaselt neli korda kiiremini kui mujal Eruoopa Liidus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles