Latvenergo: me ei hoia sihilikult tootmisvõimsusi turult eemal

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvenergo
Latvenergo Foto: Mihkel Maripuu

Vastuseks täna Postimehes ilmunud loole kommenteerib energiafirma Latvenergo, et nad ei hoia tootmisvõimsusi sihilikult turult eemal.

Läti energiatootja Latvenergo ei hoia sihilikult tootmisvõimsusi turust eemal. Latvenergo töötab pidevalt tootmisvõimsusega, mis on tehniliselt kättesaadav ja majanduslikult otstarbekas, teatas ettevõte.

Latvenergo märgib oma teates, et elektri turuhinna määravad nõudlus ja pakkumine ning väiksemad tarned tõstavad turuhinda ning väiksem nõudlus surub turuhinda alla.

Kui Latvenergo müüb toodetud elektrit otse tarbijatele, siis tarnib Latvenergo vähem elektrit Nord Pool Spotile, kuid samal ajal ning samas mahus väheneb Nord Pool Spoti nõudlus. Seetõttu ei mõjutata üldist nõudluse ja pakkumise tasakaalu ning mõju turuhinnale puudub, kinnitas ettevõte.

Kõrgete elektri turuhindade põhjus on piiratud ülekandevõimsus, mis takistab elektri tarnimist Lätti ja Leetu Põhjamaadest, Valgevenest ja Venemaalt. Piiriülene ülekandevõimsus on määratud elektrisüsteemi operaatorite poolt, märkis Latvenergo oma teates.

Latvenergo kinnitusel ei vasta tõele väide, et Latvenergo kasutab Eestis tegutsedes ebaausaid võtteid.

Samuti ei vasta ettevõte kinnitusel tõele väited selle kohta, et Latvenergo pahatahtlikult manipuleerib elektrituru hinnaga.

Latvenergo tegutseb eranditult alati elektribörsi Nord Pool Spot reeglite ja regulatsioonidega vastavuses, kinnitas energiafirma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles