Kaks kanget Koidula piiripunkti ehitustööde pärast tülis

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula uus raudteepiirjaam.
Koidula uus raudteepiirjaam. Foto: Riigi Kinnisvara

Nordecon Infra ja Teede Rev-2 on tülli pööranud Koidula raudteepiirijaama ehitushanke pärast ning viimane esitas partneri vastu paarikümne miljoni kroonise pankrotihoiatuse.

Teede Rev-2 esitas Nordecon Infra vastu pankrotihoiatuse möödunud nädalal. Firma juhi Tõnu Vilipuu sõnul nõutakse 25 miljonit krooni. Millega firma nõuet põhjendab, jääb aga saladuseks, kuna enamat Vilipuu nõus rääkima pole.

Nordeconi juhi Jaano Vinki sõnutsi väidab partner, et Nordecon pole kõiki lepingutingimusi täitnud. Tegelikult olevat asi aga vastupidine.

«Trev-2 on olnud võimetu omapoolseid kohustusi täitma. Nordecon on pidanud juhtiva partnerina täitma ülesandeid suuremas mahus ja suuremate kuludega,» selgitas Vink.

Esialgu paistab, et kahe firma vaheline tüli Koidula ehitustöid veel mõjutanud ei ole. Tööde tellija Riigi Kinnisvara ASi andmeil on tööd graafikus või isegi natuke eespool.

Tegemist on teise kahe firma vahelise tüliga. Nimelt nõuab üks Nordeconi tütarfirma OÜ Kaurits Teede Rev-2-lt ligi 700 000 krooni. Viimane olevat jätnud selles mahus kolm arvet ehitusmasinate rendi eest tasumata.

Jaano Vink toonitas, et tegemist on kahe erineva asjaga ning võlga nõutakse möödunud aastal Valgas tehtud projekti käigus kasutatud seadmete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles