Stora Enso näitas oodatust paremat kasumit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Enso lipp
Stora Enso lipp Foto: SCANPIX

Metsanduskontsern Stora Enso esimese kvartali kasum kerkis 119,4 miljoni euroni, võrreldes kolme miljoni euroga eelmisel aastal samal ajal.


Tegevdirektor Jouko Karvinen päris rahul ei ole, kuid see on tähelepanuväärne edasiminek möödunudaastase peaaegu nulltasemega, vahendas YLE.

Samas ta lisas, et ära ei tohi unustada esimeses kvartalis aset leidnud lossijate streiki, mis tähendas firmale ligi 12 miljoni eurost kahjumit.

Stora Enso käive jaanuarist märtsini 2010 oli 2,295 miljardit eurot ehk 165,4 miljonit enam kui möödunud aastal.

Karvineni sõnul liigub tõusvas joones edasi pakkimisüksuste äritegevus, paberitootmises jääb firma majanduslangusele eelnenud tasemest kaugele, kuigi nõudlus näitab viimasel ajal suurenemise märke.

Tegevdirektori sõnul keskendub Stora Enso investeeringutele neil turgudel ja neis piirkondades, kus pikemas perspektiivis võib loota stabiilset kasumit.

Stora Enso müüb investeerimisfirmale OpenGate Capital 24 miljoni euro eest maha Kotkas asuvad tehased ja laminaatpaberitootmise Malaisias. Kõik 570 töölist lähevad üle uue omaniku teenistusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles