Veokite kõrgem üleveotasu saartele võib kaduda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu ja mandri vahel sõitev praam.
Muhu ja mandri vahel sõitev praam. Foto: Raigo Pajula

Saarte ettevõtjatele peavalu valmistav nädalavahetuse kõrgem üleveotariif veokitele võib kaduda seoses uute laevade tulekuga mandri, Saaremaa ja Hiiumaa vahelistele liinidele.

OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel kinnitas, et koefitsient tekkis kolm-neli aastat tagasi vedaja ettepanekul, kirjutab Meie Maa.

«Selle asja sisseviimine ise oli juba absurdne. Ettevõtlus käib kliendikeskselt, mitte selle järgi, kuidas me tahame, et inimesed liiguksid,» ütles Saaremaa Ettevõtjate Liidu juhatuse esimees Robert Pajussaar.

«Praegu on vedaja seisukohal, et uued laevad võimaldavad niimoodi üle vedada, et nädalavahetuse koefitsiente ei ole vaja enam rakendada ja sellest oleme rääkinud ka ministeeriumi ametnikega,» kinnitas Treiel.

Minister Juhan Partsi sõnul oli kolmekordse koefitsiendi kehtestamise taga hiidlaste-saarlaste nõudmine. «Loogika oli selles, et kuidas luua reedel ja pühapäeval, kui on palju tavareisijaid, tekivad järjekorrad ja inimesed palju reisivad, soodsam sõidustruktuur,» ütles ta, kinnitades, et ministeeriumis ollakse valmis otsus üle vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles