Soome minister: me ei vaja kolme uut tuumajaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauri Pekkarinen
Mauri Pekkarinen Foto: mauripekkarinen.fi

Soome ei vaja kolme uut tuumaelektrijaama, et tagada tulevikus riigi energiavajadus, ütles täna avaldatud intervjuus majandusminister Mauri Pekkarinen.


«Oleme arvutanud (riigi) vajadust ja hinnanud, kuidas seda vajadust täita. Kolme tuumajaama ei ole vaja,» ütles Pekkarinen Helsingin Sanomatele.

Sarnasel seisukohal on ka peaminister Matti Vanhanen, kes ütles eile avaldatud intervjuus kohalikele ajalehtedele Länsi-Savo ja Itä-Savo, et praegu pole võimalik anda luba kolme uue tuumareaktori ehitamiseks, vahendas AFP.

Soome ehitab praegu oma viiendat tuumareaktorit ning valitsus peab sel kuul andma vastuse kolme energiaettevõtte - Fortum, Teollisuuden Voima (TVO) ja Fennovoima taotlustele. Igaüks tahab ehitada veel ühe uue reaktori.

Valitsuse otsuse peab heaks kiitma ka parlament.

Vanhaneni Keskerakonna koalitsioonipartner Koonderakond on teatanud, et kolm uut reaktorit on Soomele vajalikud, samuti võimuliitu kuuluvad rohelised seevastu on uute reaktorite ehitamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles