Hololei: lennuseisak toob välja probleemid maismaatranspordis

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TGV-kiirrong
TGV-kiirrong Foto: Wikipedia.org

Euroopa Komisjoni transpordivoliniku Siim Kallase kabinetiülem Hendrik Hololei tõdes, et lennukaos toob ilmsiks Ida- ja Lääne-Euroopa puuduliku ühendatuse maismaad mööda.

Hololei ütles KUKU raadio saates «Välismääraja», et praegune lennukaos on esile toonud Euroopa transpordiühenduste probleemid. Hololei sõnas, et Ida-Euroopa ei ole läänega transpordiühenduste kaudu hästi liidetud ning see piirab kaupade ja inimeste vaba liikumist. Ta lisas, et kui Eesti liitub järgmisest aastast euroga, siis on Eesti liitunud kõikide oluliste ühendustega, nendeks on Euroopa Liit, NATO, rahaliit ja Schengeni viisaruum. Samal ajal on Eesti ikka veel seotud Venemaa energiasüsteemi ja raudteega.

Hololei märkis, et transpordivolinikke on olnud erinevaid ja mõned on pidanud vajalikuks tihendada transpordiühendust näiteks Aafrika riikidega, tema hinnangul tuleks aga enne kodus asjad korda saada.

Tuhapilvest tekkinud lennuseisak on Euroopa Liidu riigid tegutsema pannud. Hololei märkis, et kogu nädalavahetuse on toimunud kohtumised ja arutelud, kuidas edasi toimida. Kogutakse andmeid katselendude tulemuste kohta. Tema sõnul tõuseb päevakorda lennuettevõtete abistamine. Juba homme arutavad lennukaose küsimust videokonverentsil liidu transpordiministrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles