«See oli viga,» oli ta sunnitud tunniajase pressikonverentsi jooksul mitu korda ütlema. «Me ei mõistnud, et Eesti kliendid nii tugevalt kodumaist liha eelistavad ja meie otsusele värske Eesti liha letilt ajutiselt kõrvaldada nii tormiliselt reageerivad,» lisas ta.
Võib tõesti olla, et rootslasest juht ei teadnud seda, et eestlased kodumaises toidus nii kõvasti kinni on. Aga äkki oleks ta võinud siis uurida?
Veelgi lihtsam – ta võinuks küsida siinsete tütarettevõtete Rimi supermarketite, Rimi hüpermarketite ja Säästumarketite eestlastest juhtidelt. Loodetavasti nemad teadsid.
Östholmi tuleb tunnustada selle eest, et ta tehtud viga kiirkorras parandama hakkas. Kolmelt suurelt Eesti lihatööstuselt võeti pakkumised ja neist kahe värske liha pandi neljapäeval müüki tagasi. Ehkki kõik ei sujunud päris nii nagu pidanuks, täitis Rimi oma juhi antud lubaduse.
Kuna Rakvere lihakombinaadiga kokkuleppele ei jõutud, tuli värske sea- ja loomaliha müüki palju vähemal määral ja kesisemas valikus. Ka hind oli kodumaisel lihal esialgu kõrgem.
Seegi osutus veaks, mis päeva jooksul parandati, ning nüüd peaks sarnase kohaliku ja sissetoodud lihakäntsaka kilo ühepalju maksma. Loodetavasti see nii ka jääb.
Toiduliidu juhid osutasid pärast poeskäiku asjaolule, et kodumaine värske liha on müügil teenindusletis, kus läbimüük väike, ja kõrgema hinnaga. Loodetavasti pole see Rimi kaval plaan, mille tulemusel on mõne aja pärast varnast võtta põhjus, miks kohalik toodang taas kõrvaldada, sest see lihtsalt ei lähe nii hästi müügiks kui välismaine.