Pangad investeerivad aktiivselt eurole üleminekusse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Liis Treimann.

Kommertspangad investeerivad aktiivselt eurole üleminekusse ning kulutused ulatuvad kümnetesse miljonitesse kroonidesse.


Samas toob ühisraha kasutuselevõtt raha tagasi ka. Kui praegu peavad kommertspangad paigutama 15 protsenti kogutud deposiitidest Eesti Panka, siis euroalas olles hakatakse nõudma vaid kaheprotsendilist kohustusliku reservi määra, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Kuigi meil vabaneb raha keskpangast kohustusliku reservi näol, siis tulud vähenevad meil maksete tõttu, sest pärast eurotsooniga ühinemist on Euroopa-sisesed maksed ja Eesti-sisesed maksed sama hinnaga,» selgitas SEB juhatuse esimehe kohusetäitja Riho Unt.

Kulutused on aga pankadel üsna sarnased - ostma peab uued mündilugejad, raha sissepanemise automaadid, rahalugejad kassades tuleb uuendada ning SEB panustab ka uutesse seifidesse, sest praegused eriti müntide hoidmiseks ei sobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles