Lennukeeld lõi sassi Põhja-Soome suusakeskuste argipäeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levi asula Põhja-Soomes.
Levi asula Põhja-Soomes. Foto: Toomas Huik

Soome lennuväljade operaatorfirma Finavia teatel suleti vulkaanituha tõttu Põhja-Soome õhuruum, mistõttu sattusid raskustesse Lapi suusakeskused.


Õhuruum suleti lennuliiklusele reedel kella 15ni, vahendas MTV3. Inimesed ei saa täna ega homme lennata Põhja-Soome suusakeskustesse, samal ajal ei pääse Lapist ka minema.

Lennukeeld puudutab Oulu, Kemi-Tornio, Rovaniemi, Kajaani, Kuusamo, Enontekiö, Ivalo ja Kittilä lennuvälju.

«See situatsioon tekitab meil suurt segadust. Tuleb tühistada reserveeritud teenuseid : majutused, toitlustamine, matkad ja muu,» rääkis Levi turisminduse tegevjuht Jussi Töyrylä.

Lapi maakonda ei saa praeguse informatsiooni järgi lennata enne homset pärastlõunat.

«Rääkisin just piirkonna hotellidega. Mõni on nädalalõpuks tervenisti reserveeritud. Kui inimesed ei pääse siit minema, küll aga tuleb neid autodega tundrusse juurde, siis kas hotellikohtadest piisab. Poleks iialgi arvanud, et midagi sellest võib juhtuda. Tundub, et kõik on võimalik,» jätkas ta.

Levi turismiametnikud püüavad teha kõik, et kliendid jääksid sellises olukorras nii rahule kui vähegi võimalik.

Õhujõud katkestasid tuha tõttu kogu Soome kohal kõik treening- ja õppelennud. Küll aga ollakse valmis kaitsma riigi territoriaalset puutumatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles