Eesti ettevõte plaanib eksportida tuhandeid elektrirollereid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

OÜ Veloelektron esitles täna Eestis välja arendatud ja toodetud elektrirollerit Exo, mida ettevõte loodab Euroopasse müüa tuhandete kaupa.


«Meie sooviks oli luua selline sõiduk, mis oleks arukas, kergesti kodustatav ning samas emotsionaalne,» sõnas üks Exo loojatest Gabriel Verilaskja.



Exo kulutab 100 kilomeetri läbimiseks vaid ca 1 kW elektrienergiat ning suudab ühe laadimisega läbida kuni 80 kilomeetrit. Sõiduki maksimaalseks kiiruseks on 45 km/h.



Exo rollerite komponentide tarnepartnereid on pärit Hiinast USAni, sellele vaatamata jääb ratta tootmine esialgu Eestisse. Koostöös metallitööstusettevõttega Favor on ettevõtte valmis juba täna väikeseerias Exo rollerite tootmiseks.



Eeltellimusi ratastele hakatakse vastu võtma Exo veebi vahendusel alates sellest neljapäevast. Esimesed 25 ratast valmistatakse eksklusiivselt koostöös konkreetsete klientidega, arvestades nende soove ja vajadusi.



Sõltuvalt rolleri konfiguratsioonist jääb selle hind vahemikku 30 000 -39 000 krooni.



Eesti turg on ettevõtte esindajate kinnitusel siiski vaid ettevalmistus Euroopa turule sisenemiseks. 2011. aastal näeb ettevõtte enda peamiste turgudena Euroopa n-ö rohelisi liidreid ehk Taanit ja Hollandit.



Ettevõtte müügiprognoos näeb ette 2014. aastal 8500-10 000 ratta müümist peamiselt Lõuna-Skandinaavias, Beneluxi regioonis ja Lõuna-Euroopas.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles