Maanteeamet: lumerohke talv tõi tööd juurde

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont.
Teeremont. Foto: Henn Soodla

See talv oli maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko sõnul mitmes mõttes eriline, tuues tee-ehitajaile ja -hooldajatele tööd juurde nii talvel kui nüüd, kevadel.


Sel talvel õnnestus avada neli jääteed, kuigi nende kasutusaeg jäi lühikeseks. Pikim jäätee Hiiumaa ja mandri vahel oli kasutuses 11 päeva, Noarootsi ja Haapsalu vahel aga 29 päeva. Jääteede ettevalmistamisse ja hooldusse kulus 2,3 miljonit krooni, mis teeb ühe auto ülesõidu maksumuseks 123 krooni.

Oluliselt mõjutas liiklusolusid lumerohkus, sest nähtavust piirasid lumevallid. Libedustõrje maht jäi seevastu samaks. Tsäkko sõnul tasub rõõmustada selle üle, et liiklusohvrite arv ei kasvanud ja tänavu on hukkunuid koguni vähem olnud.

Kevadise teede lagunemise tõttu on kehtestatud mitmed massipiirangud kokku 549 teelõigul 4089 kilomeetri ulatuses. See moodustab veerandi kõigist riigimaanteedest.
Palju on teekahjustusi, mida on asutud juba kõrvaldama.

Lume sulamisveest tekkinud üleujutuste tõttu on tänaseks suletud 7 teelõiku 48 kilomeetri ulatuses. Teekahjustuste hädavajalik kiirremont läheb maksma üle miljoni krooni.

Maikuu esimesel nädalal õnnestub ehk ka suurematel maateedel piirkiirust suurendada, avaldas maanteeameti peadirektor lootust. Ühtlasi tulevad teedele, kus on täheldatud suuremat konnade rännet, hoiatavad märgid ja vajadusel ka kiirusepiirangud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles