Toyota peatas hoiatuse tõttu Lexuse maasturi müügi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksusmaastur Lexus GX460.
Luksusmaastur Lexus GX460. Foto: SCANPIX

Toyota peatas uue luksusmaasturi Lexus GX460 müügi pärast seda, kui mõjukas USA tarbijaajakiri Consumer Reports inimesi sellest masinast hoiduda soovitas.


Jaapani firma, keda on kvaliteedis tabanud terve rida probleeme, teatas eile, et GX460 juhtumit võetakse «väga tõsiselt». Toyota lisas, et diileritel paluti sõiduki 2010. aasta mudel ajutiselt müügist maha võtta.

Consumer Reportsi soovitus «ära osta», mida juba üheksa aastat kordagi pole kasutatud, põhineb Lexuse elektroonilise stabiilsuskontrolli süsteemi aeglasel reaktsioonil.

«Reaalses sõiduolukorras võib masin seetõttu ümber paiskuda, põhjustades tõsiseid vigastusi või surma,» järeldas Consumer Reports.

Toyota ütles veidi varem levitatud pressiteates, et korraldab ka omalt poolt sõiduki katsetused ning üritab «teha kindlaks, kas selles suhtes tuleb midagi ette võtta». Firma lisas, et masin täitis või ületas kõik valitsuse seatud tingimused.

Lexus GX on mudel, mida valmistatakse väikestes kogustes. Alates selle aasta algusest on müüdud 4800 sellist luksusmaasturit.

Toyota peatas jaanuari lõpus gaasipedaalide tõrgete tõttu kaheksa mudeli müügi. Tagasi on kutsutud rohkem kui 8 miljonit sõidukit, lisaks soovimatutele kiirendustele on probleeme esinenud ka piduritega ja kohalt ära liikuvate põrandamattidega.

Copyright The Financial Times Limited 2010.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles