Õliühing: mootorikütuste hinnad on üsna tipus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Saks.
Toomas Saks. Foto: Peeter Langovits

Eesti Õliühingu juht Toomas Saks tunnistas KUKU raadiole antud intervjuus, et hinnad on üsna tipus, samas tuletas ta meelde, et möödunud aastal samal ajal olid hinnad veel kõrgemad.


Õliühingu juht ütles, et kuna Eestis pole toornaftaga midagi teha, siis maailmaturu barreli hind otseselt Eestit ei puuduta. Eestis ostetakse sisse juba valmis kütuseid, mille hinda on võimatu Eestil mõjutata.

Saks märkis, et hinnatõusus on oma osa ka USA dollari kallinemisel, sest kogu kauplemine naftasaaduste turul käib dollarites. Ta lisas, et see, mis USA turul toimub, ei mõjuta otseselt Eesti jaemüügituru arenguid.

Vastust küsimusele, miks näiteks Venemaal on kütuste hinnad palju madalamad, tuleb Saksa sõnul otsida aktsiisidest, mida Eestis on aasta jooksul kaks korda tõstetud, Venemaal on aktsiisi osa kütuse hinnas pea olematu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles