USA suhkrutootjate ühing tõrjub süüdistusi, nagu oleks just suhkur ameeriklaste kasvava rasvumise peasüüdlane.
Tootjad: suhkur pole rasvumisepideemias süüdi
USA suhkruühenduse president Andrew Briscoe ütles, et suhkru tarbimine on viimastel aastakümnetel järjest vähenenud, vahendab Reuters.
Ta lisas, et karastusjookide tootjad kasutavad oma toodete magustamiseks kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupit, mitte suhkrut.
«Keegi peab ju patuoinas olema,» ütles Briscoe ja lisas, et suhkru tarvitamisest palju rohkem mõjutab rasvumise laia levikut kehalise kasvatuse nõrk tase koolides. «Suhkur pole selle probleemiga seotud,» kinnitas ta.
Briscoe sõnul on suhkru tarbimine USAs ametlike andmete kohaselt 1970. aastaga võrreldes 40 protsenti vähenenud.
Terviseasjatundjad on rasvumisepideemias süüdistanud magusaid jooke, kuid suhkrutootjate väitel kasutatakse nendes vaid viit protsenti suhkrutoodangust.
Suhkrutootjate esindaja ütles, et ameeriklaste üha paisuvaid vöökohti ei saa ka fruktoosisiirupi kasutamisega seostada, kuna kõigi magustajate kasutamine on viimasel kümnendil 9,7 protsendi võrra vähenenud.
«Andmed lihtsalt ei toeta väidet, et magustajad on siin riigis puhkenud rasvumisepideemia põhjuseks,» lõpetas suhkrutootjate esindaja.