Josing: osa ehitusettevõtjaid võtab töötajaid juurde

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse poolt tehtav tee-ehitus Elvas.
Merko Ehituse poolt tehtav tee-ehitus Elvas. Foto: Margus Ansu.

Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul näitab kolmanda kvartali konjunktuuri uuring, et ehituses on tulemas paremad ajad ja osa ettevõtjaid plaanib juba töötajaid juurde võtta.

Ehitusturu mahtude vähenemine aeglustus esimeses kvartalis ja järgneval kolme kuul on oodata hooajalist mahtude kasvu, kuigi see ei ületa veel eelmise aasta sama perioodi taset.

Sõlmitud lepingud tagavad töö 2,3 kuuks. Rohkem kasvab seejuures töömaht rajatiste ehitamisel ja vähem hoonete püstitamisel, kus vähene nõudlus pärsib endiselt 82 protsendi ettevõtete tegevust.

Tootmisvõimsuste rakendatus oli aasta kolmel esimesel kuul ehituses vaid 56 protsenti, mis on Josingu hinnangul väga madal tase. Mõnevõrra takistasid ehitustöid ka tavatult halvad ilmastikuolud.

Kuigi töötajate arvu vähenemine pole ehituses veel lõppenud, plaanib 16 protsenti ettevõtjaist lähikuudel inimesi juurde värvata.

Hinnalangus ehituses on peatunud ja valdav osa ettevõtetest hinnataset lähikuudel muuta ei kavatse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles