Täppismaandumine toob lennujaamale aastas pool miljonit lisakulu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud Kuressaare lennujaamas oktoobris, kui Estonian Air tegi oma liini promolennu.
Foto on tehtud Kuressaare lennujaamas oktoobris, kui Estonian Air tegi oma liini promolennu. Foto: Raul Vinni / Oma Saar

Lennuvälja täppismaandumisseadmete (ILS) paigaldamine toob Kuressaare lennujaamale aastas pool miljonit krooni lisakulu.

Kuressaare lennujaama direktor Mati Tang möönis, et peagi loodetavasti lepinguni jõudval riigihankel soetatavad seadmed ei ole just odavad pidada, kirjutab 

Meie Maa

. ILSi aastane hooldus maksab umbes pool miljonit krooni, millest kõige suurem kulu on kaks korda aastas nõutavad testlennud.

See tähendab, et välismaalt tellitakse spetsvarustusega erilennuk, mis lendab vajalikud suunad läbi ja kontrollib, kas aparatuuri parameetrid on kõik õiged. Tang märkis, et tulemuste põhjal muudetakse vajadusel ka aparatuuri seadistust, aga loodetavasti kujuneb nii, et näitajad on jätkuvalt õiged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles