Osaühingu kapitalinõudeks jääb ikkagi 40 000 krooni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus ei vähenda ikkagi osaühingu kapitalinõuet, nagu algselt räägiti. Muudatusena võib siiski firma alustamisel jätta 40 000 krooni kohe sisse maksmata.

Praeguse seaduse kohaselt tuleb alla 400 000 kroonise kapitaliga ettevõtet asutades maksta kohe sisse vähemalt 40 000 krooni. Justiitsminister Rein langi koostatud ja täna valitsuselt heakskiidu saanud eelnõu järgi jääb 40 000-kroonine nõue ikkagi jõusse, kuid erinevusega, et sissemakse võib teha ka hiljem.

«Muudatus seisneb selles, et eelnõu kohaselt võib asutamislepingus ja põhikirjas ette näha, et osaühing asutatakse ilma sissemakset tegemata. Sellisel juhul tuleb osanike osakapital tasuda kas siis, kui põhikiri seda nõuab (näiteks on ette nähtud, et tasutakse aasta jooksul pärast registrisse kandmist) või kui seda nõuab osaühingu majanduslik seisund,» seletas ministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles