Kuidas valida aiamööblit?

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui aed hakkab kevadel ilmet võtma ning siin-seal õitsevad lilled, tahaks seda ilu pikemalt jälgida. Milline on parim aiamööbel, on mööblimeistrite sõnul võimatu öelda, sest igal materjalil on oma eelised, kuid üht-teist tasuks siiski arvesse võtta.


«Metallmööbel on peaaegu igavene, kuid sellel on kõva ja külm istuda. Kõige vastupidavam on hästi tõrvaõliga õlitatud palkmööbel. Kuid see on raske, kogukas ja tõrvaõli on väga pikaajalise vänge aroomiga,» loetles Harjumaa mööblimeister Udo Aas.

Plastmass on Aasa sõnul odav ja hooldusvaba, kuid habras. «Puust mööblil istuda on siiski kõige mõnusam. Üldreegel on: mida pehmem puuliik, seda soojem on ta istumiseks. Tõsi on, et puumööblit turustatakse ka seinast seina.»

Aasa väitel on vana tõde, et head asja odavalt ei saa, kuid kallis hind pole sugugi vastupidavuse garantiiks. «Siin peaks ikka ise vaatama, kas asi on tehtud peenikestest pulkadest või on mööblil ka toekust. Kas on asi kokku löödud vaid mõne naelaga, või on tehtud korralikud tapid. Ei peaks valima üksnes välimuse või prestiižikuse järgi, vaid kindlasti proovima ka istuda. Kas ikka on mugav?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles