Serbia hakkab kasutama Eesti X-tee lahendust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-riigi välireklaam.
E-riigi välireklaam. Foto: Peeter Langovits.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts andis täna kohtumisel Serbia Vabariigi telekommunikatsiooni ja infoühiskonna ministri Jasna Matićiga talle üle X-tee baastarkvara.


«Eestis loodud e-valitsuse kontseptsiooni kasutamine Serbia avaliku sektori IT-lahenduste arendamisel loob soodsad tingimused Eesti IT-ettevõtetele oma lahenduste ekspordiks,» ütles Juhan Parts.



Serbia ministrile tutvustati kohtumisel ka Eesti lairiba projekti ja digitelevisioonile ülemineku protsessi. Samuti oli arutluse all infoühiskond, Euroopa Liidu rahastatud projektid ning kahe riigi vaheline edasine koostöö.



Ministeeriumi avalike suhete osakonna juht Kalev Vapper selgitas, et Eestis välja töötatud X-tee ehk erinevate infosüsteemide andmevahetuskihi Serbiale üleandmine lepiti kokku juba eelmise aasta oktoobris president Toomas Hendrik Ilvese ja Serbia riigipea Boris Taditči vahel.



Vapperi sõnul anti X-tee baastarkvara Serbiale üle tasuta, samas näeb Eesti pool hiljem süsteemi rakendamisel Serbias võimalust sinna oma oskusteavet müüa.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles