Streik jätab Soome tarbijad värske leivata

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasan OY Pere rukkileib
Vaasan OY Pere rukkileib Foto: www.vaasan.com

Toiduainete valdkonna töötajate streigi mõju Soomes hakkab silma värske leiva riiulitel juba täna hommikul.


Kolmepäevane tööseisak kärbib leiva-saia ja lihast valmistoitude valikut, vahendas YLE. Osa toodetest valmib juhtivtöötajate abil.

Toiduainete valdkonna töötajate liidu streigi tõttu seiskus keskööl töö 12 tootmisüksuses, tööle ei ilmunud 4500 inimest.

Üks streigi mõjusfääri kuuluvatest firmadest on Atria Nurmo tehas Seinajoel, kus töödeldakse sea- ja veiseliha ning tehakse valmisroogi.

Atria Soome tegevjuht Juha Grön rääkis YLE uudistele, et tööseisaku tagajärgi on kauplustes varsti näha. See mõjutab tegelikult kogu meie toodangut ja olukord muutub keeruliseks juba selle nädala lõpus, lisas Grön.

Lisaks Atriale hõlmab streik liha- ja valmistoitude puhul HK Ruokatalo üksusi Vantaas ja Forssas ning firma Saarioinen tehaseid Sahalahtis ja Valkeakoskis.
Ettevõtete broileriosakonnad streigi mõjupiirkonda ei kuulu.

Leivatehastest puudutab streik Fazeri üksusi Vantaas ja Lahtis ning Leiburi emafirma Vaasan OY tehaseid Vantaas, Kuusankoskis, Tamperes ja Joutsenos.

Kauplused peavad saama hakkama ilma värskete leiva- ja saiatoodeteta.

Fazer püüab oma töö korraldada nii, et osa toodetest valmiks juhtivtöötajate abil. Firma eesmärgiks on, et vaatamata streigile püütakse pool tootmisliinidest töös hoida.

Kui streik ööl vastu laupäeva lõpeb, siis suudavad leivatööstused oma töörütmi taastada kiiresti. Lihatööstustes võtab see aga aega mitu päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles