Kinnisvaraärimees kirjutas lasteraamatu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman uues rollis- lasteraamatu autor.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman uues rollis- lasteraamatu autor. Foto: Toomas Huik

Pindi Kinnisvara juhatuse liige ja Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse esimees Peep Sooman üllitas lasteraamatu.

8-aastase tütre isa ja Äripäeva ajakirjanikuna uuriva ajakirjanduse ehk Bonnieri preemia võitnud Soomani lasteaia lugude esikteost «Tapeedipoiss Tambet» illustreerivad selle jutu põhjal loodud laste joonistused.

Autori sõnutsi ongi raamatu eesmärk anda lastele meie materiaalsete väärtuste maailmas joonistuste kaudu reaalne väljund ja tõsta nende usku endasse.

 Esikraamatu 1000-eksepmplarise tiraaži väljaandmise kulud olid Soomani sõnutsi paarikümne tuhande krooni ringis. Rahva Raamatus hakkab raamat maksma 69 krooni. Kasumit ta teenida ei looda. «Oleksin õnnelik, kui selle raha tagasi saaksin,» lausus ta.

Oma unistustes näeb Sooman lasteaialugusid sarjana, sest lapse kasvamise kõrvalt on sahtlisse kogunenud üksjagu õpetliku sisuga jutukesi.

Kas sari teoks saab, sõltub lisaks autori tahtele ka lugejate huvist, sest pikaajalist kuluprojekti ei saa ta endale lubada. Küll on maikuu lõpuks selge, kas esikteosele ka järg tuleb.

Oma unistustes Sooman sarjale piire ei sea.« Kui kümne aasta pärast on 500 last, kes on saanud selle raamatu kaudu väljundi ning 100, kes tunnevad tänu sellele kunsti ja kirjanduse vastu huvi, siis peaksin ma seda edukaks projektiks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles