Tallinki veomahte kergitasid puhkused ja soomlaste streik

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

ASi Tallink Grupp juhatuse liikme Janek Stalmeistri sõnul on ettevõtte märtsis toimunud suure reisijatearvu kasvu taga mitmed positiivsed mõjurid, muuhulgas kerkis reisijate arv tänu inimeste talvepuhkustele.


«Laevad on talvepuhkuste veetmisel traditsiooniliselt populaarsed olnud, seda nii meelelahutuskoha kui transpordivahendina.



Sel aastal jäi talvepuhkuste periood nii Soomes kui Rootsis osaliselt ka märtsikuusse, nii ka lihavõttepühade nädala algus,» põhjendas Stalmeister.



«Samuti näitas meie kaasaegne laevastik möödunud kuul oma ilmastikukindlust, mis lisaks liinide mitmekesisusele ning väljumiste tihedusele on täiendavaks eeliseks.



Kahtlemata on oma osa ka mitmekülgsetel pakkumistel, mis klientide poolt hästi vastu võeti,» lisas ta.



Kaubaveoühikute arvu kasvu taga võib Stalmeistri hinnangul näha nii üldiseid majanduse elavnemise ilminguid kui ka ajutiselt erinevatele liinidele kaubaveoautosid lisanud Soome sadamatöötajate streiki.



E24 kirjutas eile, et Tallinki teenindas märtsis kõikidel liinidel kokku 748 836 reisijat, mida on 36 protsenti enam kui mullu samal ajal.



Möödunud kuul kasvas ka ettevõtte poolt veetud sõiduautode ning kaubaühikute arv vastavalt 17 ja 19 protsenti.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles