Jürgen Ligi: Viimsi on elanud aastaid üle jõu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Liis Treimann.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogu ees Viimsi valla suure võlakoormaga seotud küsimustele vastates, et vald on juba aastaid üle jõu elanud.


«Oleme ühel meelel selles, et Viimsis on toimunud eelarve teemal seaduserikkumine,» viitas minister sellele, et Viimsi võlakoormus ulatub mitu korda üle seaduses lubatud piiri, milleks on 60 protsenti kohaliku  omavalitsuse eelarveaasta puhastuludest.



Ligi sõnul läks Viimsi vallas asi käest juba 2006. aastal ning üheks põhjuseks oli see, et tollane vallavanem Urmas Arumäe vilistas seaduse regulatsioonidele.



«Viimsi vald on üle jõu elanud aastaid,» märkis minister.



Samas lisas ta, et vald on oma minevikuvigu tunnistanud. Ministri sõnul on Viimsi kirjeldanud seda, kuidas on kavas taas oma võlakoormusega seadusega lubatud piiridesse jõuda, oma finantsplaanis.



Ligi kinnitusel jälgib rahandusministeerium selles osas Viimsi valla esitatud aruandlust ning tema arvates pole põhjust kahtlustada, et vald oma plaane ei täida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles