Prantsuse pank tunnistas hälbeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Société Générale
Société Générale Foto: Société Générale

Société Générale teavitas Singapuri keskpanka «hälvetest» ühe oma sealse privaatpankuri poolt hallatud kontol.

Prantsusmaa suuruselt teine pank avastas eeskirjade eiramised veebruaris ning ütles, et informeeris sellest otsekohe kõiki kliente, kelle kontode eest asjassepuutuv privaatpankur - kelle näol on ilmselt tegemist kliendisuhete halduriga - vastutas.

Panga väitel on antud küsimuses käivitatud siseaudit, mis on hetkel veel pooleli.
SocGen pidi kaks aastat tagasi tühistama hulgaliselt nooremmaakler Jérôme Kervieli poolt sõlmitud tehinguid ning kaotas seeläbi 4,9 miljardit eurot. Sellest sündinud skandaal raputas kogu Prantsusmaad ning pangal käib Kervieliga siiani kohtuvaidlus. Endine maakler astub kohtu ette juunikuus.

Pank jättis enda teada, kas töösuhe kahtlusaluse kliendihalduriga on peatatud või mitte. Samuti ei ole avaldatud eeskirjade eiramise üksikasju - ega ka seda, kui kaua audit vältab ning milline summa kaalul on.

«Société Générale teeb kõik endast sõltuva, et leida antud olukorraks klientidele parim lahendus. Me teavitame avalikkust käimasoleva uurimise üksikasjadest esimesel võimalusel,» teatas SosGeni Singapuri privaatpangandusüksus.

Pärast Kervieli väärtpaberiskandaali, mis tõi kaasa panga tolleaegse presidendi Daniel Boutoni vallandamise, on privaatpangandusest kujundatud Société Générale'i tulevase kasvu ja kasumlikkuse nurgakivi.

Panga president Frédéric Oudéa tõotas tänavu finantsgrupi tulemusi märgatavalt parandada, ning seda just finantskriisi mõjude elimineerimise läbi.

SocGeni teenis 2009. aastal 678 miljonit eurot netokasumit ning pidi kirjutama kahjumisse 4,4 miljardi euro väärtuses finantskriisi künnisel soetatud hapusid varasid.

Privaatpanganduse mullune netokasum oli 204 miljonit eurot, eelnenud aastaga 2 protsenti vähem.

Pangal on 21 riigis ligikaudu 2900 töötajat, detsembri lõpu seisuga oli nende hallata 75,4 miljardit eurot.

Aasia üksus, mille peakorter asub Singapuris, asutati aastal 2005 eesmärgiga meelitada klientideks regiooni kasvav miljonäride armee.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles