Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Mida teha üleliigsete keedumunadega?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Teelemari Loonet
Copy
Mune kõlbab kasutada veel nädala jooksul pärast keetmist.
Mune kõlbab kasutada veel nädala jooksul pärast keetmist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF
Kui keedate ja värvite pühade ajal rohkem mune, kui ära süüa jõuate, siis ärge neid veel prügikasti visake.

Et mune kõlbaks ka hiljem toiduks tarvitada, hoidke neid külmkapis ja kasutage ära nädala jooksul, kirjutab Õhtuleht.

Keedetud kanamunadest saab kerge vaevaga teha maitsvaid täidetud mune ja munavõideid, samuti on neid hea kasutada viilutatult või sektoriteks lõigatuna.

Keedumune võib riivida salatitesse ja suppidesse (näiteks nõgesesupp), samuti sobivad need hästi veel pitsa- ja võileivakatteks, kastmetesse ja muidugi pikkpoisi täidiseks.

Tagasi üles