Liha päritolu märgistamine muutub kohustuslikuks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha.
Sealiha. Foto: Sille Annuk

Alates 2015. aasta aprillist on Euroopa Liidus kohustuslik märkida värske, jahutatud ja külmutatud sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha puhul tootele päritoluriik.

Põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogus tutvustatud eelnõu järgi on Euroopa Liidus liha märgistamisel kaalumisel kolm võimalust. Esimesel puhul oleks kirjas, kas see on kasvatatud Euroopa Liidus või mitte, teisel juhul oleks toodud välja kasvatamise ja tapmise riik, kolmandal juhul oleks lisaks kasvatamise ja  tapmise riigile toodud välja ka looma või linnu sünniriik.  «Eesmärgiks peaks olema tarbija jaoks suurema selguse saamine toidu päritolu kohta. See on tarbijatele üha olulisem küsimus,» ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, vahendab pressiteade.

Päritoluriigi märkimine on kohustuslik alates 1.04.2015 värske, jahutatud ja külmutatud sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha puhul. Praegu on päritoluriigi märkimine kohustuslik mee, veiseliha, puu- ja köögivilja, kala, oliivõli, imporditud kodulinnuliha ja mahetoodete puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles