Vene magnaadid ostavad 50 protsenti Tele2 Russiast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed mööduvad Tele2 müügikontorist Peterburis.
Inimesed mööduvad Tele2 müügikontorist Peterburis. Foto: SCANPIX

Venemaa suuruselt teine pank VTB Bank nõustus eelmisel nädalal müüma 50 protsendi suuruse osaluse telekomioperaatoris Tele2 Russia kolmele magnaadile, kirjutab Wall Street Journal.

Pank saab magnaatidelt kokku 1,2 miljardit dollarit, samas peavad ostjad võtma enda kanda ka pool Venemaa suuruselt neljanda operaatori miljardi dollari suurusest võlast.

Üheks ostjaks on Bank Rossiya üks osanikke, Venemaa presidendi Vladimir Putini kauaaegne lähikondne Juri Kovaltšuk, teiseks magnaadiks on terasemogul Aleksei Mordašov. Kolmanda ostja nime ei ole avalikustatud.

Riigi omanduses VTB pank ostis Tele2 Venemaa üksuse Tele2 Rootsi emafirmalt aprillis 3,6 miljardi dollari eest, teatades juba toona, et soovib firma kiirelt edasi müüa.

Tele2 on Venemaa suuruselt neljas operaator, seejuures ei kata selle võrk puuduvate litsentside tõttu aga pealinna Moskvat. Venemaa telekomiturgu domineerivad kolm suurt operaatorit MTS, MegaFon ja VimpelCom, Tele2-le pakub konkurentsi kiirelt kasvav riigi omanduses Rostelecom.

Tele2 Venemaa uued omanikud teatasid, et soovivad lähiajal suurendada operaatori leviala ning hankida ka puuduolevad litsentsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles