«Tea, kuidas hoida koju ostetud kaupa. On aed- ja puuvilju, mis säilivad paremini külmkapis, ja on neid, mis säilivad paremini toatemperatuuril või isegi tahavad päikeselisel aknalaual järelvalmida. Üldiselt ei taha olla külmkapis need puuviljad ja aedviljad, mis ka looduses vajavad päikest, et valmida, näiteks banaanid ja tomatid,» tõi Hendrikson näiteid.
Hea on teada nippe, mis aitavad toitu kauem säilitada. Näiteks sügavkülma pandud leib on rösterist läbikäinuna värske ja mõnus. «Isegi tavalises külmkapis säilib leib paremini, eriti suvisel ajal,» märkis Hendrikson.
«Kui oled koju ostnud liiga palju liha või hakkiha ja märkad, et ei jõua seda õigel ajal ära teha, prae see üle ja kasuta veel 2-3 päeva jooksul,» õpetas Hendrikson ning lisas: «Kui ei õnnestu ülejääke vältida, tasub kombineerida nii, et järgmise päeva menüüs saaks ära kasutada eelmise päeva toidu. Midagi juurde ja jälle olemas. Loominguline ja maitsev.»
Biojäätmed tuleb panna eraldi ja alati läbipaistvasse kilekotti, selleks ei pea olema paberkott. Osad prügifirmad ei sorteeri muidu bioprügina seda.
«Nii et alati tasub huvi tunda, kuidas täpselt on kohalik prügivedu korraldatud, sest meie prügifirmade protsesside vahel on kohati märkimisväärsed erinevused. Nõnda muutub prügisüsteem otstarbekamaks ja keskkonnasõbralikumaks (nt CO2 emissioon on veidi väiksem),» nentis Hendrikson.
Keskkonnasäästlike asjade portaal Things.info kaasasutaja Toomas Trapido ütles, et ise kas või natukene toitu kasvatades vähendab see väga palju raiskamist ja ära jäävad ka need pikad suure ökoloogilise jalajäljega ahelad.
«Näiteks väheneb oluliselt toidu transpordile kulutatav kütus ning kuna ise kasvatamine toimub pigem aiapidamise ja permakultuuri võtteid kasutades, siis pole ka suurte masinatega seotud kulutusi,» tõdes Trapido. Ta lisas, et kõik need kulutused maksab lõpptarbija ühel või teisel moel kinni. «Sellepärast on minu nipp kasvatada endale ise toitu, nii palju kui võimalik, sõltumata sellest, kas elan parasjagu maal või linnas.»
Maailma toidupäeva tähistatakse ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni eestvedamisel.