Multimiljonär investeerib Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIDE president ja multimiljonär Kirsan Iljumžinov.
FIDE president ja multimiljonär Kirsan Iljumžinov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ekstsentriline multimiljonär Kirsan Iljumžinov kasutas eelmisel nädalal Eestis toimunud Rahvusvahelist maleorganisatsiooni FIDE kongressi, et otsida siin investeerimisvõimalusi, kirjutab Äripäev.

Kavatsete Eestisse investeerida? Jah. Eile (8. oktoobril – toim) ma rääkisin ühe tehase omanikuga. Nad teevad huvitavat toodangut, varem töötas see ettevõte Venemaa suunal, aga nad otsivad ­uusi turustuskanaleid. Ma arvan, et see investeering meil õnnestub.

Teil on umbes 20 erinevat investeeringut… Jah. Palju on. Näiteks Mongoolias plaanin ehitada raudteed. Mul on äriprojekte Aserbaidžaanis, Vietnamis. Kambodžas ostsin raadiojaama. Plaanis on investeerida 4G-mobiilsidevõrku. Sellised erinevad investeeringud ongi.

Oma esimese miljoni teenisite 27aastaselt? Jah. 1989. aastal. Hakkasin Venemaal müüma autosid – Audisid, Volkswageneid ja Hyundaisid. Olin ametlik autode vahendaja ja äri läks väga hästi. Oma esimese miljoni teenisin kolme kuuga.

Kui suur on praegu Teie vara väärtus? Ma ei tea. Minu jaoks ei ole see oluline. On, mis on. Oluline on see, et olen ehitanud 28 erinevat kirikut ja 46 buda templit. Olen ehitanud ka mitu teatrit.

Te olete ka Venemaa mõjuvõimsama partei Ühtne Venemaa liige. Kas olete aktiivne või passiivne poliitik?  Kui sa saad 18aastaseks, siis sa oled juba poliitikas, saad osaleda valimistel. Kuna mul on erinevad investeeringud, siis mingil määral puutun kokku ka erinevate parlamendiliikmetega, ministritega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles