Esimesed Eesti puitmajad läksid India poole teele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudel nimega Storodde.
Mudel nimega Storodde. Foto: Nordic Houses koduleht

Puitmajade tootja Nordic Houses paneb täna teele oma esimese konteineri Indiasse, lootes suurelt turult Eesti puitmajatootjatele uusi ekspordivõimalusi, kirjutab Äripäev.

«Minu suureks avastuseks eksisteerib seal puitmajade turg,» ütles firma tegevjuht Argo Saul, kes sai oma esimesed kontaktid Indias selle aasta algul, saates äridelegatsioonis India visiidil välisminister Urmas Paeti. Et esimese tehinguni jõuti juba poole aastaga, imestab Saul ka ise.

Firmast Nordic Houses täna teele minev last on esialgu proovipartii puitmajade ehitamiseks kasutatavatest materjalidest, mis peaks Indiasse kohale jõudma vahetult enne detsembri algul toimuvat suurt ehitusmessi. Sauli plaan on India partneriga koos messist osa võtta ja seejärel pikemalt kohapeal oludega tutvuda. Pakkumisi on tehtud ka majade müügiks.

Kahe kultuuri erinevust sai Saul oma nahal tunda juba samal päeval, mil ta oma India koostööpartnerit esimest korda kohtas. Ametlikule osale järgnenud vastuvõtul, kus India firmat esindas kolm meest, sai Saul ühelt neilt ootamatult kutse tantsule. «Ma mõtlesin, et kui ma nüüd ära ütlen, siis siit vist äri ei tulegi,» naerab Saul tagantjärele. «Ma ei saanud, minister Paet istus kohe kõrval. Kujutasin ette, mis naer lahti oleks läinud.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles