Noop: õlleturu langus tänavu peatub

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Toomas Huik

A. Le Coq`i juhatuse esimees Tarmo Noop ütles täna oma uue Premium Extra õlle esitlusel, et õlleturu langus tänavu peatub ja isegi võib väike tõus tulla.


Noobi sõnul ennustasid õlletootjad aasta lõpul veel selleks aastaks 5 protsendi suurust õlleturu langust, kuid nüüd on meeleolud märksa optimistlikumad.

Selle aasta trendidest rääkides ütles Noop, et purgi osatähtsus õllepakendites tõuseb 30 protsendini. Soomes moodustab purgiõlu juba 80 protsenti. Kuna purgis ei saa õlu valgust, säilib selles maitse Noobi sõnul seal märksa paremini.

Teise trendina väheneb kange õlle osakaal. Veel 2008. aastal moodustas see 29 protsenti kogu müüdavast õllest. Siis ulatus õlle kangus 10 mahuprotsendini, nüüd aga leppisid õlletootjad kokku, et üle 7 protsendi õlut ei toodeta.

Mis õlle hinda puutub, siis lubas Noop, et see jääb taskukohaseks. Nii odavat õlut kui eelmise aasta lõpul, pole tema sõnul varem Eestis kunagi müüdud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles