Berlusconi kaalub üldkasulikku tööd

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Võib-olla hakkab ta tualette puhastama, tänavaid pühkima või prügi korjama? Ka grafitit, mida seintelt maha nühkida, on Roomas küllaga. Veel võiks mõelda askeldamisele supiköögis.  

Alles hiljuti oli Silvio Berlusconi (77) Itaalias keskne kuju. Eile aga pöördus maksupettuses süüdimõistetud mees kohtunike poole palvega kanda oma aastapikkune karistus üldkasuliku töö tähe all.

Berlusconi karistus algab teisipäeval. Et vältida vanglate ülerahvastamist, võivad vanemad itaallased üldjuhul valida koduaresti või üldkasuliku töö vahel, kirjutab New York Times.

Alguses näis, et miljardärist meediamagnaat otsustab koduaresti kasuks – kas oma palees Roomas või veelgi suuremas palees Milano lähistel.

Nõunikud tegid aga Berlusconile selgeks, et koduaresti tingimustes oleks ta juurdepääs oma äridele, inimestele ja poliitikale liiga piiratud.

Üldkasulik töö pakuks Berlusconile avaramaid võimalusi. Lõppeval nädalal ongi Itaalia meedia kubisenud spekulatsioonidest ja soovitustest, milline töö ekspeaministrile kõige paremini sobiks.

Pakkumisi on nii humoorikaid kui asjalikke.

Berlusconi advokaadid on keeldunud olukorda avalikult kommenteerimast. Küll aga kinnitas kohtule esitatud avaldust Itaalia uudisagentuur Ansa, lisaks ka üks kauaaegne Berlusconi siseringi inimene, kes soovis jääda anonüümseks.

Ajalehe Corriere della Sera teatel on Berlusconi saabunud Rooma ning kaalub oma võimalusi. Näiteks uurivat ta varianti teha üldkasulikku tööd kodus – näiteks võiks ta koostada majandusprogrammi aitamaks Itaalia vaeseid.

NYT hinnangul võib kodutöö variant olla mõistlik, kuna Berlusconit ümbritseb umbkaudu 20 ihukaitsjat, mis raskendaks vabatahtlikku tööd väljaspool koduseinu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles