Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Uus toiduhitt - albiinomaasikad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Valged maasikad
Valged maasikad Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna-Ameerikas looduslikult kasvavatest maasikatest on tänapäevaks aretatud mitmeid sorte.

Sellel kevadel peaks mitmes Euroopa riigis müügile jõudma valget värvi  ehk albiinomaasikad, kirjutab Daily Mail.

Valged maasikad on tavalise punase maasika kujuga, kuid maitse meenutab ananassi maitset. Nende viljaliha on punane.

Valgete maasikate kasvatajate sõnul on nad toorena rohelised, kuid järk-järgult muutuvad valgeteks.  Valget maasikat katavad väikesed punased seemned.

Valged maasikad on punastest maasikatest väiksemad, nende läbimõõt võib olla 15 – 23 millimeetrit.

Euroopas muutus maasikate kasvatamine populaarseks 18. sajandil. Juba varem, Vanas-Roomas kasvatati aedades metsmaasikaid.

Maasikas (Fragaria) on roosõieliste sugukonda kuuluv taimeperekond.

Maasikal on kolmetised lehed, maa-alused varred (risoomid) ja maapealsed võsundid.

Maasika vili ei ole mari, vaid rüüsvili.

Fotot vaata siit.

Tagasi üles