Kulude kokkuhoid viib ameti mitmelt Põltsamaa Felixi pikaaegselt juhtivtöötajalt

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tooмас Хуйк

Kalevi ja Põltsamaa Felixi ühendamise tulemusena kaob viimasest viis juhtivat ametikohta. Struktuurimuudatuste eesmärgiks on ühendettevõtte juhtimist odavamaks muuta, tootmistöölisi muudatused ei puuduta.

7. novembrist asub Põltsamaa Felixi tehasejuhina ametisse Anti Reiljan, kes seni töötas ASi Kalev tootmise arendusjuhina. Siiani Põltsamaa Felixi toomist juhtinud tootmisdirektor Priit Koha lahkub 6. novembril ametist.

Reiljani ülesandeks hakkab olema Põltsamaa tehase tootlikkuse ja efektiivsuse kasvatamine. Reiljan on lõpetanud Mereakadeemias Kalatoodete tehnoloogia eriala ja töötanud AS M.V.Wooli tehasejuhina (2005-2008), AS Kalevis tootmisüksuse juhina (2008-2010) ja tootmise arendusjuhina (2010-2013).

Kalevi ja Põltsamaa Felixi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul on struktuurimuudatused jätkuks tänavu kevadel toimunud Kalevi ja Felixi juhtimise ühendamisele, mille eesmärgiks on Orkla gruppi kuuluvate ettevõtete omavaheline suurem sünergia, kasvuvõimaluste leidmine ja tugisüsteemide kuluefektiivsus.

«Struktuurimuudatuste käigus lahkuvad ettevõttest mitu pikaajalise staažiga juhti, kuid ümberkorraldused Põltsamaa Felixi tegevuses on hädavajalikud, et tagada tehase kuluefektiivne toimimine ja kasv, samuti töökohtade säilimine  Põltsamaal,» ütles Kaare.

Tema sõnul on järgnevatel kuudel  oluline saada uus töökorraldus toimima ja leida ettevõttes täiendavaid kasvuvõimalusi. «Muid suuremaid muudatusi hetkel plaanis ei ole. Mõlemad ettevõtted jätkavad eraldiseisvate äriühingutena oma tänases asukohas ja seniste kaubamärkide ning toodetega,» lausus Kaare.

Kalev ja Põltsamaa Felix kuuluvad mõlemad Norra päritolu globaalsesse tööstuskontserni Orkla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles