Royal Mailil üliedukas börsidebüüt

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royal Maili postitöötaja.
Royal Maili postitöötaja. Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Suurbritannia 360 aasta vanune postiteenuste ettevõte Royal Maili aktsia alustas esimest börsipäeva Londoni börsil 38-protsendilise hinnaralliga.

Royal Maili aktsiaid müüdi avaliku esmaemissiooni (IPO) käigus hinnaga 330 penni aktsia. Tegemist oli suurima Suurbritannia riigile kuuluva varade müügiga alates 1990-ndatest aastatest, mil erastati British Rail.

Royal maili aktsia hind alustas täna esimest kauplemispäeva tõusuga 126 penni võrra 456 pennini, mis on 38 protsenti IPO hinnast kõrgem. Keskpäeval oli aktsia hinnatõus 35 protsenti.

Institutsionaalsed investorid märkisid aktsia 20-kordselt üle ning said 67 protsenti emissiooni mahust, mis oli viiendiku võrra vähem kui esialgu planeeriti. IPO oli ülipopulaarne väikeinvestor nende osakaalu suurendati algselt planeeritud 30 protsendilt 33-le.

Väikeinvestoreid, kes märkisid 10 000 naela eest või vähem, said 227 aktsiat. Kokku märkis Royal Maili aktsiaid 690 000 väikeinvestorit.

Royal Maili IPO on Euroopa suurim aktsiate avalik esmaemissioon alates 2011. aasta aprillist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles