Hiina määras Rio Tinto korruptsiooniasjas karmi karistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai kohtumaja, kus Rio Tinto töötajad täna süüdi mõisteti.
Shanghai kohtumaja, kus Rio Tinto töötajad täna süüdi mõisteti. Foto: AP / Scanpix

Hiina kohus saatis täna seitsmeks kuni 14 aastaks vangi kaevandushiiu Rio Tinto austraallasest tippjuhi ja tema kolm kolleegi, kes varastasid ärisaladusi ja võtsid miljoneid dollareid pistist.


Austraalia on Shanghais peetud kohtuprotsessi lõpptulemuse hukka mõistnud kui liiga karmi, kuid märkis siiski, et ei lase sellel kahe riigi vahelisi suhteid kahjustada, vahendas AFP.

Briti-Austraalia kaevandusfirma Rio Tinto, mis Hiinat toorainetega varustab, seevastu teatas, et vallandab süüdi mõistetud kvarteti ja loodab heade suhete jätkumisele Pekingiga.

Hiinas sündinud Stern Hu, kes juhtis Rio Tinto Shanghai kontorit, ja kolm kohalikku töötajat võtsid Hiina terasefirmadelt kokku üle 13 miljoni dollari pistist ning varastasid ärisaladusi.

Hud karistati kokku kümneaastase vabadusekaotusega, tema hiinlastest kolleegidele Wang Yongile, Ge Minqiangile ja Liu Caikuile määrati vastavalt 14, kaheksa ja seitsme aasta pikkused vanglakaristused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles